Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Stadje Lindos

Romantisch bezoek aan Lindos

Bianca Oude Velthuis
Door: Bianca Oude Velthuis
Leestijd: 2 minuten
Rhodos

Romantisch bezoek aan het witte dorpje Lindos

Eén van de must sees in Rhodos is het dorp Lindos, gelegen aan de zee in het oosten van Rhodos. Lindos wordt ook wel het witte dorp genoemd en heeft die bijnaam te danken aan de – uiteraard – witte huizen die kriskras op elkaar gestapeld lijken. Vanuit het dorp kun je helemaal tot boven op de berg wandelen, waar je de prachtige Akropolis kunt bezoeken.

Vandaag gingen wij (samen met man en twee dochters) echter voor een bezoek aan het dorpje zelf. Als je naar Lindos rijdt dan zie je het in de verte al liggen, het eerste fotomomentje is daar! Je parkeert de auto en dan begint het flaneren door de smalle, gezellige straatjes met de witte huizen. Overal zie je kleine winkeltjes die handwerk en souvenirtjes verkopen. Uiteraard kun je ook gemakkelijk een kopje koffie of een ijsje scoren.

Als je door het dorp loopt kom je uiteindelijk aan het strand, dus Lindos heeft naast volop gezelligheid en uitstraling ook nog een hagelwit strand. Was ik niet al getrouwd en waren de meiden niet mee dan kan het bijna niet romantischer, dus mocht je ooit je huwelijksaanzoek plannen? Lindos is een serieuze optie.

Tegen de avond gingen we een hapje eten in één van de vele restaurantjes. We kozen voor een pizzeria met een heerlijk dakterras waardoor je een geweldig uitzicht hebt op de Akropolis. Helemaal als het schemerig wordt en de lampen aangaan. Het is net een sprookjes volgens onze meiden. 

Op de weg terug stoppen we nogmaals voor een foto, nu van een verlicht Lindos.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk