Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Een dagje Pafos

Een bezoekje aan Pafos

Bianca Oude Velthuis
Door: Bianca Oude Velthuis
Leestijd: 2 minuten
Cyprus Tips en inspiratie

Dit moet je gedaan hebben als je Pafos bezoekt!

Vakantie vieren in Cyprus is een fantastische tijd beleven op een eiland dat alles heeft. Van authentieke dorpen, prachtige bergen tot een overheerlijke keuken. Maar ook steden waar je zowel van de oudheden als de moderne beschaving kunt genieten. In deze blog neem ik je mee op reis en laat ik je de leukste to do’s in en rondom Pafos (ook wel Paphos genoemd) te zien.

Bekijk de Tombs of de King

Pafos staat op de werelderfgoedlijst van Unesco!  Dat is onder andere door de Tombs of de Kings ofwel de Koningsgraven. De graven zijn iedere dag geopend en zien er schitterend uit. In de graven staan een aantal mooie pilaren en vele versieringen, zoals de authentieke muurschilderingen, zijn nog steeds te zien. 

Bezoek Kato Paphos Archaeological Park – de mozaïeken

Ben je geïnteresseerd in oudheden dan is een bezoek aan het Archelogische Park van Pafos ook zeker een bezoek waard. De overblijfselen van vier villa’s inclusief prachtige mozaïeken zijn hier te bewonderen. Het park ligt net achter de oude haven van Pafos. Dus genoeg cultuur opgesnoven? Dan loop je zo naar de gezellige haven.

Dineer in de oude haven

In de oude haven zijn verschillende heerlijke visrestaurants. Elke dag kun je hier heerlijk eten met uitzicht op zee, denk hierbij aan verse vis of één van de andere lokale gerechten zoals gegrilde Halloumi. Ook staan er vaak kleine kraampjes die handgemaakte spullen verkopen. Bestel je vis voor het eten? Vraag dan of je de vis zelf mag uitzoeken en let er daarbij vooral op dat de ogen van de vis nog helder zijn, dan weet je zeker dat de vis vers is. Een visrestaurant waar ik zelf vaak naar toe ga als ik op Cyprus ben is Theo’s Restaurant, uiteraard te vinden aan de oude haven!

Slenter langs de boulevard en geniet van de zee

Pafos heeft niet alleen een mooi en oud centrum maar ook een gezellige boulevard en een mooi zandstrand. U kunt vanuit de haven bijna vijf kilometer lopen op de boulevard langs het strand. Het eerste stuk zijn allemaal winkeltjes en daarna loop je zowel langs het strand als de hotels. Een heerlijke wandeling met continu uitzicht op zee.

Winkelen in Pafos

Pafos heeft sinds enkele jaren een modern overdekt winkelcentrum, Kings Avenue Mall, hier vind je alle bekende winkels. Als je liever wat lokale winkels bezoekt dan ga je naar de Old Town Market, dit is een overdekte markt met etenswaar en Cypriotische spullen. Hier vind je zeker leuke souvenirs om in je koffer mee te nemen naar huis.

Dubbel genieten in Muse

Een echte aanrader is restaurant/ bar Muse, het ligt namelijk op de beste locatie van Pafos. Overdag geniet je van het zeezicht, terwijl je ’s avonds wordt betoverd door de inrichting en het zicht op de stad met zijn verlichting. Ondertussen kun je natuurlijk genieten van de meest heerlijke gerechten en cocktails.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk