Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Een bezoekje aan de Teide

Een bezoek aan de Teide

Nancy olde Damink
Door: Nancy olde Damink
Leestijd: 3 minuten
Tenerife Canarische Eilanden

Heb je mijn blog al gelezen over de voorpret? Deze valt onder de noemer nagenieten, want we zijn (helaas) alweer terug van vakantie.

Het was een te gekke vakantie, we hebben heerlijk genoten.

Een bezoek aan de vulkaan El Teide stond ook op mijn lijstje, de kinderen leek het ook een leuk uitstapje, dus we hebben de kabelbaan geboekt via ons lokale kantoor. Als je vooraf boekt, weet je zeker dat er plek is bij de kabelbaan en hoef je niet lang in de rij te staan.

Ik zal eerst eens wat vertellen over de Teide. Het ligt midden op Tenerife en is de hoogste berg van Spanje, helemaal omringd door het grootste natuurgebied van Tenerife. “Pico del Teide”, de officiële naam, is een vulkaan die 3718 meter hoog is.

Rondom de Teide is een rotsachtig vulkanisch landschap, dat overgaat in uitgestrekte dennenbossen waar je dagen kan wandelen en mountainbiken. Wij gingen erheen met onze huurauto, lekker relaxed is dat en je hebt de tijd aan jezelf. Ik vind het zo’n prachtige en indrukwekkende omgeving, ik word er altijd een beetje stil van en zit superveel foto’s te maken.

Je gaat met je huurauto naar Pico del Teide, of anders boek je een georganiseerde excursie. Ik vind het altijd veel fijner om een huurauto te hebben op vakantie, je kan dan lekker zelf weten waar je heen gaat en bent niet afhankelijk van openbaar vervoer of dure taxi’s. Die excursies in grote bussen zijn al helemaal niet aan mij besteed. Maar goed, waar was ik…oh ja, de auto geparkeerd op de parkeerplaats van de kabelbaan en dan omhoog naar de top! In de loop van de ochtend is het er vaak druk, maar ’s ochtends vroeg of later in de middag is het prima te doen qua drukte.

Wat ook heel gaaf is, is om met de kabelbaan bij zonsondergang de Teide op te gaan, je kan dan de zonsondergang meemaken vanaf El Teide en echt fantastisch foto’s maken!

Deze keer waren wij gewoon overdag in de middag gegaan. Eenmaal boven hebben we een wandeling gedaan naar Pico Viejo. Wel langzaam aan wandelen, want je merkt echt dat je snel buiten adem bent omdat je op zo’n grote hoogte loopt.

Zoveel mooie wandelpaden daar! Je kan ook van boven helemaal naar beneden wandelen, maar dan heb je wel een redelijk goede conditie nodig en andersom kan trouwens ook, vanaf de start van de kabelbaan naar boven lopen. Misschien zou ik dat liever onder begeleiding van een gids gaan doen, vooral ook omdat je op zo’n grote hoogte loopt.

En voor de echte liefhebbers kan je van te voren een vergunning aanvragen om naar het hoogste puntje van El Teide te gaan. Dit moet je dan wel echt plannen, want er mogen maar een beperkt aantal mensen per dag naar boven. Ik heb dat nog niet gedaan, maar het staat wel op mijn verlanglijstje voor de volgende keer!

De kinderen vonden het ook spectaculair en we hebben met zijn allen genoten van de prachtige natuur. Moe maar voldaan keerden we met de huurauto terug naar Villa Maria om nog lekker in het zwembad te plonzen.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk