Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Een bootje huren in Pafos

Een bootje huren in Latchi

Dana Kurtz
Door: Dana Kurtz
Leestijd: 3 minuten
Cyprus Tips en inspiratie

Tijdens onze vakantie op Cyprus kwam mijn vriend op het leuke idee om eens een speedboot/boot te huren. Ik zei direct: “Nee… dat lijkt mij geen goed idee en je kan hier niet zomaar een boot huren zonder vaarbewijs”. Een paar uurtjes later stond er een blije vriend voor me en hij vertelde met een brede lach op zijn gezicht dat het huren van een boot wel kan en dat het ook nog erg gemakkelijk is en zelfs alleen met een autorijbewijs is toegestaan. Voor een bescheiden bedrag kan je namelijk in het vissersdorpje Latchi een speedboot/boot huren en langs de kust varen. Hier ging dus ons volgende uitstapje naar toe! 

Ik pakte direct mijn boekje over Cyprus en heb mij eerst ingelezen over het plaatsje Latchi. Latchi is een rustig vissersdorpje en biedt een uniek panorama op Cyprus, want hier ontmoeten de bergen de zee. Latchi is een kustplaats in het noordwesten van Cyprus, vlakbij het Akamas schiereiland. Het was ongeveer een uur rijden met de huurauto van onze accommodatie in Pafos. Een grote trekpleister in Latchi vormt de charmante haven met de felgekleurde vissersbootjes. In de haven kun je van typische Cypriotische gerechten genieten in één van de vele tavernes. Latchi heeft een traditioneel karakter en vakantiegangers zoals wij komen hier om te ontsnappen aan de drukte en de hectiek. De heldere zee voor de kust van Latchi is zeer geliefd bij duikers. Voor een ander uitstapje, bijvoorbeeld om te wandelen is het beschermde natuurgebied Akamas een aanrader met talrijke bloemenvelden en wandelroutes. 

De volgende dag was het dan zover: op naar Latchi. Aangekomen in de haven van Latchi hebben wij ons eerst laten informeren door het Latchi Watersports Centre over het huren van een boot en ja …. ook direct geboekt. Wij kregen een speedboot, een volledige briefing en instructies voor de boot. De service ter plaatse was geweldig: veiligheidsuitrusting, snorkelmaskers en een koelbox (voor de meegenomen champagne) werden gratis uitgeleend en er werd alle tijd genomen om uit te leggen hoe de route liep, waar de leuke plekken waren en hoe de boot werkte. De medewerkers waren allemaal sympathiek en professioneel. Wij hadden de boot voor 2,5 uur geboekt omdat wij langs de kustlijn van het Akamas wilden varen, één van de mooiste kustlijnen van Cyprus. Het varen zelf was echt super en eenvoudig te doen. Mijn vriend genoot iets meer van de hoge snelheid dan ik, want ik ben geen grote held als het om snelheid gaat. Maar je kan uiteindelijk natuurlijk zelf bepalen hoe hard je vaart.

Ik was ook erg nieuwsgierig naar de verschillende baaien die wij wilden ontdekken. Voor mij was het de eerste keer dat ik ging snorkelen. Het was een hele mooie belevenis die ik echt niet wilde missen. Langs de kustlijn van het Akamas kom je langs meerdere baaien, wij zijn een aantal keer gestopt om de onderwaterwereld te ontdekken. Het was adembenemend mooi! Eén van deze baaien was de Blue Lagoon, dit is de populairste baai van heel Cyprus. Zodra wij aankwamen werden wij betoverd door de prachtige witte zeebodem en het kristalheldere turquoise water. Deze baai is beslist een aanrader!  

Na 2,5 uur heerlijk genieten langs de kust op een mooie speedboot en een fantastische onderwaterwereld gezien te hebben tijdens het snorkelen, hebben mijn vriend en ik deze fantastische dag afgesloten met een heerlijk diner in de haven van Latchi.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk