Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Een dagje Palma de Mallorca

Een dagje Palma de Mallorca

Destiny Degenhart
Door: Destiny Degenhart
Leestijd: 2 minuten
Mallorca Tips en inspiratie

Een dagje naar Palma de Mallorca

Tijdens de eerste dagen van mijn verblijf met mijn ouders op Mallorca hadden wij al het idee om een dagje naar Palma de Mallorca te gaan. Bij de receptie van ons hotel hadden ze leuke informatieboekjes en duidelijke kaarten die wij meenamen naar onze hotelkamer om vervolgens onze dag in Palma de Mallorca uit te stippelen.

Toen wij eenmaal onze dag hadden uitgestippeld, moesten we gaan nadenken over… ‘’hoe gaan wij daar komen?’’ Mijn ouders en ik houden wel van rijden en het eiland zelf ontdekken, dus wij hebben ervoor gekozen om met de huurauto gegaan. De auto die een paar dagen daarvoor al voor ons klaarstond op de luchthaven was tot mijn verbazing een ontzettend leuke Fiat 500.

De dag voor we naar Palma gingen zei mijn vader tegen mijn moeder en mij: ‘’Kom, stap in. We gaan een stukje touren’’. Zo gezegd, zo gedaan en we hebben een middagje gereden en de omgeving verkend. Onderweg zijn we gestopt in Cala d’Or om een ijsje te halen. We waren wel weer op tijd terug in het hotel voor het avondeten en een goede nachtrust, want op de planning voor de volgende dag stond het dagje naar Palma de Mallorca.

De volgende dag was het al vroeg opstaan, ontbijten en klaarmaken voor het dagje naar Palma de Mallorca. Bepakt en bezakt de auto in, navigatie aan en op weg naar de hoofdstad. Onderweg zie je prachtige landschappen, de mooie azuurblauwe zee en leuke Spaanse huisjes. Eenmaal aangekomen in Palma de Mallorca is het natuurlijk een kunst om een parkeerplek te vinden, maar we hadden geluk… er was nog een plaatsje vrij voor onze Fiat 500.

Vanaf de parkeerplek zijn we eigenlijk gewoon maar wat gaan lopen. Als eerste kwamen we bij de vele winkeltjes en restaurantjes. Na wat gewinkeld te hebben en heerlijk te hebben geluncht bij een lokaal restaurantje zijn we verder op pad gegaan. We kwamen aan bij de Hippy Market. Je hebt hier ontzettend leuke souvenirs en producten van Mallorca. Vanuit hier liepen we naar de Kathedraal La Seu. Hier heb je uitzicht over de baai van Palma de Mallorca. Wat je uiteraard ook niet mag missen is een wandeling maken over de boulevard van Palma. Ook hebben we hier nog even ons handdoekje uitgelegd en genoten van het heerlijke warme weer. Wat wij ontzettend leuk vonden waren de Spaanse restaurantjes die overal zaten en waar je de heerlijkste hapjes kon halen. Uiteraard hebben wij heerlijk gegeten en hiermee onze dag in Palma de Mallorca afgesloten.

We zijn over de boulevard teruggelopen naar de auto, hebben onze gekochte souvenirs ingepakt en zijn teruggereden naar ons hotel. Hier hebben we teruggekeken op een ontzettend leuke dag in Palma de Mallorca.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk