Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
De reis naar El Hierro

De reis naar El Hierro

Daniëlle Tukkers
Door: Daniëlle Tukkers
Leestijd: 2 minuten
El Hierro Tenerife Canarische Eilanden

Mijn reis naar El Hierro start met Binter Canarias vanaf de luchthaven van Tenerife Noord. Binter Canarias verbindt alle Canarische Eilanden met elkaar. Ze hebben een eigen vertrekhal binnen de luchthaven van Tenerife Noord. Hierdoor gaat het inchecken veel sneller en voordat ik het weet kunnen we gaan boarden. We gaan lopend naar het vliegtuig toe. Het kleine propellervliegtuig staat klaar en via de trap kunnen snel naar binnen. Binnen in het vliegtuig ziet het er erg verzorgd uit. De zitplaatsen zijn twee aan twee en ik mag zelf een stoel uitkiezen.

Iedereen is inmiddels aan boord en het toestel begint met warm draaien. Op naar El Hierro….

Ze laten eerst de linker propeller draaien en later ook de rechter. Ik heb nog nooit eerder in zo’n toestel gezeten dus ben erg benieuwd wat me te wachten staat. Als beide propellers bijna volledig op snelheid zijn gaan we taxiënd naar de startbaan om te gaan vertrekken. Vrij snel zijn we van de grond en blijven op een mooie hoogte. Hierdoor heb ik prachtige vergezichten. We vliegen over La Gomera binnen 40 minuten naar El Hierro. Onderweg word ik voorzien van een glaasje water en een mueslireep. Ook gaat de Spaanse krant nog even rond. Het moet allemaal wel snel gebeuren want de landing wordt al ingezet en we naderen we de korte landingsbaan. Dit is voor zo’n propellervliegtuig geen enkel probleem.

Aangekomen op de luchthaven van El Hierro wachten we even totdat het toestel stil staat. De luchthaven is klein maar ziet er heel verzorgd uit. Eenmaal uit het vliegtuig lopen we allemaal naar de aankomsthal. Dit mag alleen via het rode geasfalteerde pad. Iedereen die buiten de lijnen loopt wordt hierop gewezen. Eenmaal binnen is mijn koffer er al. Zo’n kleine luchthaven heeft toch wel heel veel voordelen.

Ik ga op zoek naar mijn huurauto waar het avontuur mee kan beginnen. Vanuit de aankomsthal loop ik naar de parkeerplaats waar alle huurauto’s staan. Ik zoek even naar mijn autoverhuurbedrijf maar deze heb ik snel gevonden. Alle administratie rondom de huurauto is in een handomdraai geregeld en daarna neem ik de sleutels in ontvangst. De luchthaven laat ik snel achter me en voordat ik het weet rij ik door de ongerepte natuur van El Hierro.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk