Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202

La Gomera in het kort

Bianca Oude Velthuis
Door: Bianca Oude Velthuis
Leestijd: 2 minuten
La Gomera Canarische Eilanden

La Gomera is, op El Hierro na, het kleinste eiland van de Canarische Eilanden. Door zijn ronde vorm wordt het ook wel het “ronde eiland’ genoemd. La Gomera is een ruig eiland met in midden het grote Nationale Park Garajonay. De meeste bezoekers van La Gomera komen er voor de natuur en de rust.

Hoe kom ik op La Gomera?

Je zou natuurlijk zeggen met het vliegtuig! La Gomera heeft wel een vliegveld, maar daarop wordt alleen gevlogen met binnenlandse vluchten vanuit één van de andere Canarische Eilanden. Dus vanuit Nederland kan je helaas niet rechtstreeks vliegen. Het gemakkelijkste is om te vliegen naar Tenerife zuid, daar staat een taxi voor je klaar die je in een kleine 30 minuten naar de haven van Los Cristianos brengt. Dan vaar je met de ferry in 45 minuten naar San Sebastian, de hoofdstad van La Gomera. Als je geluk hebt kun je onderweg zelfs nog bruinvissen en dolfijnen zien. Wij regelen uiteraard de complete reis voor!

Hoe verplaats je je op La Gomera?

Er is een uitstekend wegennetwerk en er is een busverbinding die langs alle dorpjes loopt. Ik raad je aan om een auto te huren, zo ben je vrij om te gaan waar en wanneer je wil. Doordat het nationale park precies in het midden van La Gomera ligt, moet je altijd daar omheen rijden als je van de ene naar de andere kant wil. Maar door de goede wegen is dit geen probleem.

Waar slaap ik op La Gomera?

La Gomera heeft vele leuke gezellige dorpjes waar je kunt slapen in kleine hotelletjes of appartementen. Wil je graag overnachten dichtbij het strand en restaurantje en winkeltjes dan is het dal Valle Gran Rey een echte aanrader. Valle Gran Rey is vooral bekend omdat hier vroeger vele hippies woonden. Hun invloed zie je nog terug in de kleine winkeltjes met veel gekleurde spullen. Verder geniet je ’s avonds van de gezelligheid op de kleine boulevard en eet je een hapje in één van de heerlijke restaurants met uitzicht op zee en het zwarte zandstrand.

Wat doe ik op La Gomera?

Zoals al eerder gezegd de meeste bezoekers komen naar La Gomera voor de natuur en de rust. Dus een bezoekje aan het National Park Garajonay mag niet ontbreken. Met meer dan 600 kilometer aan wandelpaden kun je er gerust op uittrekken om één van de vele wandelingen door het regenwoud te lopen. Of je sluit je aan bij een gids, die je naast het lopen ook nog veel zal vertellen over het park. Uiteraard is het ook ontzettend leuk om er met de auto op uit te trekken en zo de lokale dopjes te bezoeken.

Handig om te weten

Omdat La Gomera zo’n groot natuurgebied heeft komt het geregeld voor dat er geen of slechte ontvangst is met de mobiele telefoon. In de meest hotelletjes hebben ze wel wifi, maar is de ontvangst hiervan ook niet altijd even goed. Maar zonder wifi is het dubbel genieten van de natuur en de rust.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk