Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Lekker eten in Puerto del Carmen

Lekker eten in Puerto del Carmen

Dana Kurtz
Door: Dana Kurtz
Leestijd: 2 minuten
Lanzarote Canarische Eilanden Tips en inspiratie

Ik verbleef tijdens mijn vakantie op Lanzarote in de badplaats Puerto del Carmen. Deze plaats is van oudsher een vissersdorpje dat uit verschillende delen bestaat, waaronder een lange boulevard met talloze restaurants, winkeltjes en barretjes en aan de andere kant vind je het langgerekte zandstrand. Wil je lekker uit eten of genieten van een borrel op Lanzarote in Puerto del Carmen? Niets is fijner dan de dag in de zon afsluiten met een drankje en verschillende lekkere tapas. 

Maar waar ga ik dan heen? Waar eet ik het lekkerst? Dat vroegen mijn vriend en ik ons af. Wij houden erg van goed en lekker eten. En dan hoeven het echt niet de algemene internationale restaurants te zijn, waar zeker niks mis mee is hoor, maar wij tweeën zoeken dan het liefst een klein, landelijke barretje of restaurantje op. En zo vonden wij tijdens onze vakantie in Puerto del Carmen de fantastische Vino-Bar. Eerlijk gezegd, van de buitenkant niet veelzeggend, maar het leuke kleine terrasje leek ons prima om een lekker glas wijn te doen. 

Heerlijk op het terrasje, gezellig tussen de locals, zaten wij aan ons eerste wijntje en dachten: toch maar eens op de kaart kijken en gewoon wat kleine tapas bestellen en proberen. En toen kwam ons eerste gerechtje…wij wisten echt niet wat het was, het leek op gebakken frietjes en het smaakte zo fantastisch, zo lekker! Wij kwamen er daarna achter dat het gebakken aubergine in palmenhoning was. Eerlijk gezegd ben ik geen fan van aubergines, maar dit was met geen pen te beschrijven, echt zalig! Ik overdrijf echt niet ????. Ook de volgende tapas waaronder Spaanse ham, garnalen en papas arrugadas waren allemaal erg verrukkelijk. Uiteindelijk bleven wij heerlijk de hele avond zitten en genoten wij nog van vele fantastische gerechtjes. Oh ja, en niet te vergeten de heerlijke wijn in combinatie met de gerechten! We verbleven acht dagen in Puerto del Carmen en we bezochten de Vino-Bar nog zeker twee keer. 

Mocht je niet iedere dag tapas willen eten, dan kun je in Puerto del Carmen ook terecht bij de vele Italiaanse, Chinese, Argentijnse en andere internationale restaurantjes. Liefhebbers van lekker eten zijn dus op Lanzarote prima op hun plaats. Maar iets wat je echt moet eten als je op Lanzarote bent is verse vis. Over het hele eiland vind je uitstekende restaurants waar de verse vangst van die dag op allerlei manieren geserveerd wordt.

De lokale keuken betekent vooral puur eten zonder te veel toevoegingen. Over het algemeen geldt ook hier dat je in de minder toeristische dorpen voor aangename bedragen lekker kunt eten. En een laatste tip: probeer vooral te eten waar de locals eten, je hebt dan de grootste kans op heerlijk eten voor een goede prijs.

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk