Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Playa del Papagayo op Lanzarote

Playa del Papagayo op Lanzarote

Dana Kurtz
Door: Dana Kurtz
Leestijd: 2 minuten
Lanzarote Tips en inspiratie

Drie jaar geleden gingen wij op vakantie naar Lanzarote. Waarom? Omdat mijn vriend en ik een romantische vakantie met veel rust, zon, zee en mooie stranden wilden. Wij hadden gehoord dat Lanzarote het eiland was waar wij alles vonden wat wij zochten. En inderdaad: dat was ook zo.

Het zuidelijkste puntje van Lanzarote herbergt een waar pareltje, Playa del Papagayo. Het hoefijzervormige strand is idyllisch gelegen tussen twee hoge kliffen en is één van de meest fotogenieke stranden van het eiland. Het is wel even lopen vanaf de parkeerplaats, zo’n kleine tien minuten over zandpaadjes. Voor minder mobiele reizigers is deze bestemming daarom minder praktisch. 

Door de steile rotsen waan je je op een tropische filmset. Na een kleine klim kwamen wij bij het restaurant El Chiringuito. We liepen even door naar het terras van de naastgelegen cocktailbar Casa el Barba en scoorden meteen het terrasmazzeltje. De opsteker van elke vakantie: net aankomen als het beste tafeltje vrijkomt. De terrasplekken bieden een fantastisch uitzicht op dit droomstrand, het baaitje en het leven lachten ons toe. De mojito’s maakten het plaatje af, we konden ons dan ook niet inhouden en gaven met een grote glimlach het thuisfront even een jaloersmakende statusupdate.

Natuurlijk moesten we ook het strand en het water zelf even testen. In het noorden van Lanzarote zijn de nodige (zwarte) kiezelstranden te vinden, maar hier in het zuiden vonden wij geel strandzand. Toegegeven, voor de ultieme bounty-experience zou het nog wat witter en fijner kunnen zijn, maar verder is het echt een stukje paradijs op aarde. Voor het echte paradijsgevoel zou je ook nog even door kunnen lopen naar het naturistenstrand Caleta del Congrio, gelegen aan de andere kant van dit prachtige schiereiland. Maar wij hadden vandaag aan het natuurschoon op Playa del Papagayo meer dan genoeg!                   

Een onvergetelijke romantische vakantie!

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk