Reisadvies nodig? NL 0541-531003 BE 0380-83202
Roque Nublo

Roque Nublo - het symbool van Gran Canaria

Bianca Oude Velthuis
Door: Bianca Oude Velthuis
Leestijd: 3 minuten
Gran Canaria Canarische Eilanden Tips en inspiratie

Het symbool van Gran Canaria is Roque Nublo, zonder een bezoek aan dit indrukwekkende natuurmonument is je vakantie eigenlijk niet compleet. De spectaculaire uitzichten op de natuur en de omliggende bergen vergeet je nooit meer. Op heldere dagen kun je vanaf hier zelfs het buureiland Tenerife zien!

Veel eilandbezoekers denken dat je alleen via een urenlange autoroute Roque Nublo kunt bereiken, maar vanaf het zuiden ben je er in een klein uurtje. Het is heel bijzonder om het landschap van redelijk vlak, dor en droog, naar groen en hoog te zien gaan.

De top van Roque Nublo is niet met de auto te bezoeken, dus je parkeert de auto en begint aan de 1,5 km wandeltocht. Het is slechts een half uurtje wandelen maar met een hoogteverschil van bijna 190 meter en diverse tussenstops om van het uitzicht te genieten kun je beter op 45 minuten tot een uur rekenen. Het leuke is dat je onderweg wandelaars van alle leeftijden tegenkomt, iedereen waagt zich aan deze tocht. Omdat heen en terug over dezelfde weg loopt kun je ook gemakkelijk eerder omkeren als je echt niet verder wilt.

Ik heb de route al twee keer gelopen en mijn ervaring is dat de (kleine) kinderen eerder boven zijn dan menig ouder. De route begint met een vlak zandpad dat langzaam plaatsmaakt voor een rotsachtig pad. Vergeet vooral niet om om je heen te kijken en te genieten! Vooral de grote rots met uitzicht op de honderden naaldbomen is een prachtige plek voor een mooie foto.

Het volgende deel van de route naar de Roque is meer heuvelachtig dan vlak. Het wandelpad verandert hier in een slingerweg met losliggende stenen. Goed opletten dus! Hierna passeer je een bosachtig gebied met heel veel dennenbomen. Na het stuk langs het dennenbos klim je via een steil pad verder naar boven. Het laatste gedeelte is vlakker en hier verandert het gesteente van donkerbruin naar beige. Je bent er bijna! Hier wordt het pad ook steeds smaller en vervolg je de weg via een uitgehouwen stenen-pad.

Eenmaal boven aangekomen weet je het gelijk: dit is de “beklimming” meer dan waard! Vanaf hier is het één groot, vlak plateau richting Roque Nublo. Op deze plek zie je ook ontzettend veel mensen stoppen om te picknicken, te genieten van het indrukwekkende uitzicht en natuurlijk foto’s te maken. De echte waaghalzen lopen gelijk naar de achterkant van Roque Nublo, waar je niet alleen een nóg beter uitzicht, maar ook beangstigende afgronden hebt.

Als je uitgekeken bent loop je dezelfde weg terug, beneden bij de parkeerplaats kun je een wel verdiend ijsje of koud drankje kopen en nog even omhoog kijken naar de imposante rots.

 

 

NL 0541-531003 BE 0380-83202
ma t/m vr 9.00 - 17.00 uur
of stel een vraag

6 Redenen waarom Ilios Reizen? Meer dan 19 jaar

  • Inclusief vlucht, huurauto en accommodatie
  • 100% flexibel, jouw reis op maat
  • 100% veilig reizen met SGR, CF en ANVR
  • Bijzonder, kleinschalig en authentiek
  • Persoonlijk door ons bezocht en beoordeeld
  • Dagelijks vertrek mogelijk