Vragen? Bel
0541-531003
0380-83202
Link naar FacebookLink naar Twitter
Negatief reisadvies = geld terug
Omboekservice mogelijk

Wandelreis Kourion

Cyprus - Fly-drive
8,0
"8-Daagse individuele wandelreis op Cyprus"
Sfeervolle accommodaties
Rondwandelingen
Licht - middelzwaar
Troodos en Akamas
Zes wandelingen
Logies/ ontbijt

Ben jij actief en ontdek je een bestemming graag te voet? Kies dan voor de wandelreis van Ilios Reizen. Onze wandelreis betekent niet dat je de afstanden alleen te voet aflegt, maar juist dat je een mooie rondwandeling maakt waarvan je kunt genieten van indrukwekkende uitzichten en je laat verrassen door het natuurschoon en de bijzondere plekken die je aandoet.

Omdat iedereen een eigen tempo en wandelervaringen heeft, kun je deze wandelingen geheel individueel lopen. Een adembenemende ervaring zonder dat zware trainingen of technieken vereist zijn. Onze wandelingen zijn leuk en uitdagend voor elk niveau.

Accommodatie:

U verblijft tijdens de 8-daagse individuele wandelreis in kleinschalige en sfeervolle accommodaties op basis van logies/ ontbijt.
De meeste hotels beschikken over een zwembad en wifi.

Uw 2-persoonskamer:

De hotelkamers zijn netjes ingericht en hebben een tweepersoonsbed of twee separate bedden, airconditioning, televisie en een balkon. De badkamer beschikt over een douche of een douche/ badcombinatie en toilet.

Verzorging:

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Bijzonderheden:

Bij boeking ontvangt u van ons een gedetailleerde beschrijving van alle zes wandelingen inclusief plattegronden, u heeft op Cyprus tevens de beschikking over 24-uur noodnummers.
De volgorde van bovengenoemde wandelingen/wandeldagen zijn uiteraard naar eigen inzicht aan te passen. Tevens is het zeker mogelijk om maar een deel van de wandelingen te lopen.

Omwille van de beschikbaarheid is het mogelijk dat u eventueel in een andere gelijkwaardige accommodatie verblijft.

U heeft de mogelijkheid om de wandelreis te verlengen met elke gewenste accommodatie op onze website.

Deze reis wordt aangeboden inclusief huurauto. U ontvangt de huurauto op de luchthaven.

Bijzonderheden:

Deze reis wordt uiteraard aangeboden inclusief huurauto. U ontvangt de huurauto op de luchthaven.

We raden af om met de huurauto naar het bezette deel te reizen, de huurauto is dan namelijk niet verzekerd. Indien u hier toch naar toe wilt, dan raden wij u aan dit te doen per taxi, te voet, openbaar vervoer of een georganiseerde excursie.

8-Daagse individuele wandelreis op adembenemend Cyprus. U wandelt in de mooiste regio's en u verblijft in kleinschalige en sfeervolle accommodaties op basis van logies/ ontbijt.

Dag 1:

Aankomst op de luchthaven van Pafos of Larnaca. U wordt opgevangen en begeleid naar uw huurauto. Vervolgens rijdt u naar uw hotel in de omgeving van Tochni (circa een half uur rijden.
U overnacht in de regio Larnaca/Tochni. Voorbeeldhotel: Village Houses Tochni.

Dag 2:

Vandaag wandelt u vanuit uw huisje een mooie rondwandeling door het landschap rondom Tochni. De wandeling is licht en duurt circa twee-en-half uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 280 meter.
De wandeling begint vrij vlak en leidt u langs schitterende olijfbomen en door mooie boomgaarden.
Onderweg passeert u een klein kerkje waar u een kijkje kan nemen.
Naarmate de wandeling vordert wordt het heuvelachtiger en keert u via een karrenspoor en een mooi bloemenveld langzaam maar zeker terug naar het beginpunt van uw wandeling.
U overnacht in de regio Larnaca/Tochni. Voorbeeldhotel: Village Houses Tochni.

Dag 3:

Vandaag rijdt u per huurauto in circa 20 minuten naar een naburig dorpje waar u midden in dit pittoreske dorpje begint aan uw wandeling.
U zult vandaag een heuvel beklimmen vanwaar u over de hele omgeving kan uitzien. Onderweg passeert u het kapelletje Panagiatis Agapis waar u een kijkje kan nemen. Er zijn ook meerdere bankjes/ rustplekken waar u heerlijk kan genieten van het mooie uitzicht over de omgeving.
De wandeling is licht tot middelmatig en duurt circa twee uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 300 meter.
Na de wandeling rijdt u verder naar de volgende accommodatie in het gebergte, onderweg kunt u heerlijk lunchen of een bezoek brengen aan de stad Limassol.
Voorbeeldhotel: Hotel Semiramis, Hotel Ambelikos of Village Houses Lofou.

Dag 4:

Vandaag maakt u een schitterende rondwandeling in het hart van het Troodos-gebergte. De wandeling is middelzwaar en duurt circa drie uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt 460 meter.
De wandeling begint met een (lange) geleidelijke afdaling, u loopt via smalle paden en soms ruig terrein tussen de naaldbomen met een schitterend uitzicht op het dal.
Zodra u iets over de helft van de wandeling bent begint u weer met stijgen, u loopt langs een stroompje en meerdere watervallen helemaal terug naar het beginpunt van de wandeling.
Voorbeeldhotel: Hotel Semiramis, Hotel Ambelikos of Village Houses Lofou.

Dag 5:

Vandaag wandelt u vanuit uw huisje een mooie rondwandeling door het landschap rondom Lofou. De wandeling is middelzwaar en duurt circa drie uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 360 meter.
De wandeling begint in het dorpje Lofou, zodra u Lofou uitloopt begint u met een lange afdaling vanwaar u schitterende vergezichten heeft op de omgeving.
Onderweg passeert u een klein dorpje met een taverne waar u de mogelijkheid heeft te genieten van de gastvrijheid van de Cypriotische bevolking.
Om uiteindelijk weer terug te komen bij het beginpunt van de wandeling vervolgt u een lange hellende weg omhoog, met wederom schitterende vergezichten over de omgeving.
Na deze gezonde inspanning is het tijd voor een heerlijke lunch in de taverne van Kostas, het begin/ eindpunt van de wandeling.
Na de lunch rijdt u door naar Polis voor de overnachting.
Overnachting in de regio Polis/ Latsi. Voorbeeldhotel: Appartementen Tavros of Appartementen Bay View.

Dag 6:

Vandaag rijdt u in 10 minuten naar het beginpunt van uw wandeling in het Akamas-natuurgebied. De wandeling is middelzwaar en duurt circa twee-en-half uur (zonder pauzes), u stijgt en daalt ongeveer 340 meter.
Tijdens de wandeling kunt u genieten van prachtig zeezicht, de wandeling begint met een pittige klim. Onderweg vindt u meerdere bankjes/ rustplekken zodat u voldoende kunt genieten van dit schitterende natuurgebied.
Overnachting in de regio Polis/ Latsi. Voorbeeldhotel: Appartementen Tavros of Appartementen Bay View.

Dag 7:

Vandaag loopt u vanuit uw appartement een mooie wandeling door het Akamas natuurgebied, de wandeling is licht tot middelzwaar en duurt bijna vier uur (zonder pauzes), de wandeling is in te korten tot circa twee uur.
De wandeling is voornamelijk vlak, met 1x een pittige klim en 1x een steile afdaling.
U wandelt door het Akamas natuurgebied en kunt genieten van de mooie natuur en het zeezicht.
Overnachting in de regio Polis/ Latsi. Voorbeeldhotel: Appartementen Tavros of Appartementen Bay View.

Dag 8:

Vertrek of verlenging - U kunt de huurauto weer inleveren op de luchthaven van vertrek of eventueel de vakantie verlengen in een accommodatie naar keuze.

Bijzonderheden

Bij boeking ontvangt u van ons een gedetailleerde beschrijving van alle zes wandelingen inclusief plattegronden, u heeft op Cyprus tevens de beschikking over 24-uur noodnummers.
De volgorde van bovengenoemde wandelingen/wandeldagen is uiteraard naar eigen inzicht aan te passen. Tevens is het zeker mogelijk om maar een deel van de wandelingen te lopen.

Omwille van de beschikbaarheid is het mogelijk dat u eventueel in een andere gelijkwaardige accommodatie verblijft

U heeft de mogelijkheid om de wandelreis te verlengen met elke gewenste accommodatie op onze website.

Wandelreis Kourion - uitzichtVillage Houses Lofou - restaurantWandelreis KourionVillage Houses Lofou - studioWandelreis KourionWandelreis KourionWandelreis KourionWandelreis KourionWandelreis KourionWandelreis KourionWandelreis KourionWandelreis Kourion

marga de Wit, De Bilt (30 oktober 2018)

'leuk dat er bij elke plek een wandeling vanuit de plaats zelf was en de andere ergens vlakbij begon....'

Eric , Westbeemster (16 september 2018)

'prima geregeld, af en toe zoeken maar uiteindelijk kom je er wel, zeer afwisselende wandelingen. Van agragrisch gemeenschap tot kloof en klimmen.'

lies van der drift, zeist (16 februari 2018)

'Mooie gevarieerde reis met prachtige wandelingen en volop gelegenheid andere dingen te doen.'

henk wardenaar, den haag (2 november 2017)

'we hebben niet alle wandelingen gelopen, maar een dag bestaaed aan de opgravingen in Kourion bezocht en aan het Kykkosklooster.'

Van Klaveren (18 april 2017)

'Prima wandelingen, goede beschrijvingen.'

anoniem (3 juni 2016)

'Het Troodos gebergte is wel het mooiste wandelgebied, de trail naar de waterval is erg de moeite waard.'

meer infoHulp bij online boekenHilfe
meer infoVluchtinformatie
meer infoHuurauto
 
 
Specialist Nancy

Advies of hulp nodig? Vraag het onze Cyprus specialist, Nancy.

0541-531003
0380-83202
032 2210 91405
Al meer dan tien jaar ben ik met zeer veel plezier werkzaam bij Ilios Reizen en ondertussen heb ik veel bestemmingen meerdere malen bezocht. Als ik op ontdekkingsreis ben op Cyprus of Rhodos doe ik dat het liefst te voet of met de mountainbike, dat zijn echt ideale manieren om juist die onontdekte plekjes te vinden.
Daarnaast word ik altijd erg enthousiast van lekker eten met een goed glas wijn, dus dan zit ik op één van onze bestemmingen altijd goed!

Andere bezoekers bekeken ook:

Beliebteste Reisen:

 

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws en de beste aanbiedingen

Op dinsdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan onze website.
Mocht u problemen ondervinden dan kunt u ons altijd bellen op 0541-531003, wij helpen u graag telefonisch verder.
Akkoord & sluiten