Vragen? Bel
0541-531003
0380-83202
Link naar FacebookLink naar Twitter
Negatief reisadvies = geld terug
Omboekservice mogelijk
Al meer dan 10 jaar in ons aanbod

Fly-drive Il Mare

Sicilie - Fly-drive
7,9
“Cultuur, natuur en historie, ontdek een ander Sicilie”
8-Daagse rondreis
Sfeervolle hotels
Etna
Tempeldal
Palermo
Logies/ ontbijt

Met deze route laten wij u genieten van steden als Agrigento, Palermo en Taormina en natuurlijk het natuurgebied de Etna. Ideaal als eerste kennismaking met Sicilie, maar zeker ook een aanrader voor een hernieuwde kennismaking met dit unieke cultuurgoed. Voor het verblijf selecteerden wij charmante, verzorgde hotels met een prettige ligging.

Afhankelijk van de aankomst luchthaven en de vluchttijden, wordt de fly-drive logischerwijs aangepast. Is de aankomst luchthaven Catania dan is rondreis A het meest geschikt, is de aankomst luchthaven Palermo of Trapani dan is rondreis B idealer.

Rondreis A:

U begint de reis in het zuiden van Sicilie in Agrigento, vervolgens reist u noordwaarts naar Palermo, een prima uitgangspunt voor bezoek aan het mooie Cefalu en de reis eindigt in Taormina met een bezoek aan de Etna.

Rondreis B:

U begint de reis in het zuiden van Sicilie in Agrigento, vervolgens reist u oostwaarts naar Taormina, een prima uitgangspunt voor bezoek aan de Etna en de reis eindigt in Palermo.

Accommodatie:

U verblijft tijdens uw fly-drive in 3-sterren hotels op basis van logies en ontbijt. De hotels beschikken over een ontbijtruimte en kleine bar. De meeste hotels beschikken ook over een zwembad en wifi.

Uw 2-persoonskamer:

De hotelkamers zijn netjes ingericht en hebben een 2-persoonsbed of twee separate bedden, airconditioning, televisie en een balkon. De badkamer beschikt over een douche of een douche/bad combinatie en toilet.

Verzorging:

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Bijzonderheden:

Fly-drive Il Mare wordt uiteraard aangeboden inclusief huurauto. U ontvangt de huurauto op de luchthaven.

In Sicilië bent u verplicht toeristenbelasting te betalen, u betaalt dit ter plekke aan de accommodatie. De hoogte van het bedrag hangt af van de stad waar u verblijft en van het type accommodatie.

Rondreis A

Deze rondreis is erg geschikt als u aankomt op de luchthaven van Catania.

Dag 1 Aankomst in Sicilië:

Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Hiermee kunt u op uw gemak naar uw hotel rijden voor de eerste overnachting.
U overnacht in de omgeving van Agrigento. Voorbeeldhotels: Hotel Baia D'Ulisse, Hotel Villa Romana of Hotel Scala dei Turchi.

Dag 2 Omgeving Agrigento:

Ontbijt in het hotel. Daarna heeft u alle tijd om de stad Agrigento te bekijken. Agrigento behoort door zijn lange Griekse verleden tot de toppers van iedere rondreis. Neemt u hier zeker de tijd voor het Tempeldal, de tempels staan zelfs vermeld op de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO! Hier volgt u dus de sporen van de Griekse geschiedenis. Het centrum van Agrigento wordt gevormd door de met palmen begroeide Piazzale Aldo Moro, die de middeleeuwse stadskern verbindt met de moderne stad. U overnacht in de omgeving van Agrigento.

Dag 3 Omgeving Palermo:

Na het ontbijt in het hotel rijdt u richting het noorden, richting Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Hier vindt u gebouwen van diverse culturen zoals de Arabische, Griekse en Romeinse. De kathedraal van Palermo is een absoluut hoogtepunt.
U overnacht in de omgeving van Palermo.

Dag 4 Omgeving Palermo:

Na het ontbijt kunt u deze dag prima gebruiken om het middeleeuwse plaatsje Castelbuono te bezoeken. Hier vindt u een kerk uit de 14e eeuw.
Het gezellige vissersdorpje Cefalù is ook een bezoek waard. Cefalù heeft een romantisch historisch centrum en een door Normandiërs gebouwde dom. Vanzelfsprekend kan deze dag ook gebruikt worden om lekker uit te rusten op het mooie zandstrand van Cefalù.
U overnacht in de omgeving van Palermo.

Dag 5 Omgeving Taormina:

Ontbijt in het hotel. U vervolgt de reis richting Taormina. Taormina is de oudste toeristenplaats van Sicilië en wordt ook wel de ‘parel van Sicilië‘ genoemd met een prachtig uitzicht over de Ionisch zee. Het beroemde en prachtig gelegen theater mag u gewoonweg niet missen. Eeuwen geleden genoot men hier al van schouwspelen, met op de achtergrond de schittering van de Middellandse Zee en de machtige, altijd rokende vulkaan de Etna. Het hooggelegen en buitengewoon fotogenieke Taormina geeft u vanuit de hoofdstraat verrassende vergezichten en voor u het weet loopt u over gezellige pleintjes waar de leukste en lekkerste restaurantjes te vinden zijn. U overnacht in de omgeving van Taormina.

Dag 6 Etna/ Taormina:

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat in het teken van de Etna. Dit is de meest actieve en hoogste vulkaan van Europa. Het is mogelijk de basis “Rifugio Sapienza” aan de zuidelijke kant met de auto te bereiken, deze ligt op 1900 meter. Ter plaatse kunt u zelfs regelen om nog met de kabelbaan en onder begeleiding met jeeps tot 2700 meter te komen. Na een bezoek aan de Etna is het zeker nog de moeite waard om een bezoek te brengen aan Taormina. Dit is de oudste toeristenplaats van Sicilië met een prachtig uitzicht over de Ionisch zee. Taormina ligt op 200 meter boven de zee. Met een kabelbaan komt u bij het strand van Mazzaro. U overnacht in de omgeving van Taormina.

Dag 7 Omgeving Taormina:

Na het ontbijt rijdt u richting het zuiden om de stad Siracusa te bezoeken. Deze provinciehoofdstad is een belangrijk centrum voor handel, industrie en landbouw. Siracusa is een stad met een groots verleden. Dit vindt u terug in het oude deel Ortigia. Hier zijn de resten van de Griekse stadmuur en bouwwerken meer dan een bezoekje waard. In de schitterende dom zit een Griekse Tempel verborgen. Ook de beroemde legendarische Arethusabron is een bezoek waard.
U overnacht in de omgeving van Taormina.

Dag 8 Vertrek naar Nederland:

Ontbijt in het hotel.
U kunt de huurauto weer inleveren op de luchthaven van vertrek of eventueel de vakantie verlengen in een accommodatie naar keuze.

Bijzonderheden:

Indien u een late aankomst heeft op de luchthaven van Catania dan wordt de fly-drive logischerwijs aangepast en wordt dit de volgorde van de rondreis.
Taormina (3 nachten)
Palermo (2 nachten)
Agrigento ( 2 nachten)

Is de vertrekluchthaven niet dezelfde als de aankomstluchthaven dan kunt u in overleg met Ilios Reizen voor de meest logische opzet kiezen.

In Sicilie bent u in sommige steden verplicht toeristenbelasting te betalen, u betaalt dit ter plekke aan de accommodatie. De hoogte van het bedrag hangt af van de stad waar u verblijft en van het type accommodatie.

Rondreis B

Deze rondreis is erg geschikt als u aankomt op de luchthaven van Palermo of Trapani.

Dag 1 aankomst in Sicilië:

Bij aankomst op de luchthaven staat de huurauto voor u klaar. Hiermee kunt u op uw gemak naar uw hotel rijden voor de eerste overnachting.
U overnacht in de omgeving van Agrigento. Voorbeeldhotels: Hotel Baia D'Ulisse, Hotel Villa Romana of Hotel Scala dei Turchi.

Dag 2 Omgeving Agrigento:

Ontbijt in het hotel. Daarna heeft u alle tijd om de stad Agrigento te bekijken. Agrigento behoort door zijn lange Griekse verleden tot de toppers van iedere rondreis. Neemt u hier zeker de tijd voor het Tempeldal, de tempels staan zelfs vermeld op de Wereld Erfgoed lijst van UNESCO! Hier volgt u dus de sporen van de Griekse geschiedenis. Het centrum van Agrigento wordt gevormd door de met palmen begroeide Piazzale Aldo Moro, die de middeleeuwse stadskern verbindt met de moderne stad.
U overnacht in de omgeving van Agrigento. Voorbeeldhotels: Hotel Baia D'Ulisse, Hotel Villa Romana of Hotel Scala dei Turchi.

Dag 3 Omgeving Taormina:

Ontbijt in het hotel. U vervolgt de reis richting Taormina. Taormina is de oudste toeristenplaats van Sicilië en wordt ook wel de ‘parel van Sicilië‘ genoemd met een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Het beroemde en prachtig gelegen theater mag u gewoonweg niet missen. Eeuwen geleden genoot men hier al van schouwspelen, met op de achtergrond de schittering van de Middellandse Zee en de machtige, altijd rokende vulkaan de Etna. Het hooggelegen en buitengewoon fotogenieke Taormina geeft u vanuit de hoofdstraat verrassende vergezichten en voor u het weet loopt u over gezellige pleintjes waar de leukste en lekkerste restaurantjes te vinden zijn. U overnacht in de omgeving van Taormina. Voorbeeldhotels: Hotel La Terra dei Sogni, Hotel Casa delle Monache of Appartementen Antica Cavalleria.

Dag 4 Etna/ Taormina:

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat in het teken van de Etna. Dit is de meest actieve en hoogste vulkaan van Europa. Het is mogelijk de basis “Rifugio Sapienza” aan de zuidelijke kant met de auto te bereiken, deze ligt op 1900 meter. Ter plaatse kunt u zelfs regelen om nog met de kabelbaan en onder begeleiding met jeeps tot 2700 meter te komen. Na een bezoek aan de Etna is het zeker nog de moeite waard om een bezoek te brengen aan Taormina. Dit is de oudste toeristenplaats van Sicilië met een prachtig uitzicht over de Ionische zee. Taormina ligt op 200 meter boven de zee. Met een kabelbaan komt u bij het strand van Mazzaro. U overnacht in de omgeving van Taormina. Voorbeeldhotels: Hotel La Terra dei Sogni, Hotel Casa delle Monache of Appartementen Antica Cavalleria.

Dag 5 Omgeving Taormina:

Na het ontbijt rijdt u richting het zuiden om de stad Siracusa te bezoeken. Deze provinciehoofdstad is een belangrijk centrum voor handel, industrie en landbouw. Siracusa is een stad met een groots verleden. Dit vindt u terug in het oude deel Ortigia. Hier zijn de resten van de Griekse stadmuur en bouwwerken meer dan een bezoekje waard. In de schitterende dom zit een Griekse Tempel verborgen. Ook de beroemde legendarische Arethusabron is een bezoek waard.
U overnacht in de omgeving van Taormina. Voorbeeldhotels: Hotel La Terra dei Sogni, Hotel Casa delle Monache of Appartementen Antica Cavalleria.

Dag 6 Omgeving Palermo:

Na het ontbijt in het hotel rijdt u richting het noorden, richting Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Hier vindt u gebouwen van diverse culturen zoals de Arabische, Griekse en Romeinse. De kathedraal van Palermo is een absoluut hoogtepunt.
U overnacht in de omgeving van Palermo. Voorbeeldhotels: Hotel Tonic, Hotel Garibaldi of Hotel Porta Felice.

Dag 7 Omgeving Palermo:

Na het ontbijt kunt u deze dag prima gebruiken om het middeleeuwse plaatsje Castelbuono te bezoeken. Hier vindt u een kerk uit de 14e eeuw.
Het gezellige vissersdorpje Cefalù is ook een bezoek waard. Cefalù heeft een romantisch historisch centrum en een door Normandiërs gebouwde dom. Vanzelfsprekend kan deze dag ook gebruikt worden om lekker uit te rusten op het mooie zandstrand van Cefalù.
U overnacht in de omgeving van Palermo. Voorbeeldhotels: Hotel Tonic, Hotel Garibaldi of Hotel Porta Felice.

Dag 8 Vertrek naar Nederland:

Ontbijt in het hotel.
U kunt de huurauto weer inleveren op de luchthaven van vertrek of eventueel de vakantie verlengen in een accommodatie naar keuze.

Bijzonderheden:

Indien u een late aankomst heeft op de luchthaven van Palermo of Trapani dan wordt de fly-drive logischerwijs aangepast en wordt dit de volgorde van de rondreis.
Palermo (2 nachten)
Taormina (3 nachten)
Agrigento (2 nachten)

Is de vertrekluchthaven niet dezelfde als de aankomstluchthaven dan kunt u in overleg met Ilios Reizen voor de meest logische opzet kiezen.

In Sicilie bent u in sommige steden verplicht toeristenbelasting te betalen, u betaalt dit ter plekke aan de accommodatie. De hoogte van het bedrag hangt af van de stad waar u verblijft en van het type accommodatie.

Fly-drive Il MareFly-drive Il MareFly-drive Il MareFLy-drive Il MareFly-drive Il MareFLy-drive Il MareFly-drive Il MareFly-drive Il MareFly-drive Il MareFly-drive Il MareFly-drive Il MareFLy-drive Il MareFly-drive Il Mare

Een klant schreef (19 juni 2019)

"Heerlijke vakantie gehad, alles erg goed geregeld, bedankt voor de goede service."

Een klant schreef (17 oktober 2018)

'prima.'

Rex en Marian Stalenhoef, Haarlem (23 september 2018)

'Goed te doen met de auto, als je je kan aanpassen aan het verkeer....
de auto ophalen was dus wel een dingetje, ondanks dat ik nog priority geregeld had, in de week voor we weggingen op aanraden van mijn zus, moesten we nog best lang wachten
de bezienswaardigheden die we bezocht hebben waren geweldig !
Ook de app met de weg was super !! Vooral ook omdat we 2 wegen konden kiezen vanaf Palermo naar Catania; we hebben een groot deel de kustweg genomen en zijn nog bij Messina geweest.'

Een klant schreef (3 september 2018)

'Super georganiseerd '

Een klant schreef (15 mei 2018)

'Goede gelegenheid om met Sicilië kennis te maken. Ik heb het idee dat we het eiland redelijk hebben leren kennen. Er is erg veel te zien, gelukkig weinig massa-toerisme. Misschien is het maar beter dat die brug er tot nu toe niet gekomen is. Prachtig eiland en veel aardige mensen ontmoet. Door deze reis te boeken hoef je zelf niet het wiel uit te vinden en kom je min of meer vanzelf op mooie en interessante plekken. Oppassen met sommige wegen: er kunnen gaten in zitten die bijna een wiel onder je auto vandaan slaan. Een kapotte band is dan zo gebeurd als je even niet oplet.'

Een klant schreef (4 mei 2018)

'Goede reis. Goed georganiseerd'

Peet en Marian (7 april 2018)

'Mooie reis naar verschillende plekken op het eiland. Is verder in te delen naar eigen wens.'

Een klant schreef (13 september 2017)

'Lekker gehad!'

Een klant schreef (9 september 2017)

'Sicilie. Wij hebben genoten van Sicilie. Mooie baaien, lekker gegeten, met de auto lekker weze touren langs de kust. Als je van de highway afwijkt wel allemaal landweggetjes. Dan rijd je door de wijn en graanvelden. We vonden het erg droog. Kitesurfen was helemaal goed voor beginners. Elke dag wind en de lagoon bij Marsala is laag water.'

Henk Groenen, Valkenswaard (6 mei 2017)

'Alles prima geregeld en goede info door jullie!'

Miedema, Den Haag (9 oktober 2016)

'prima'

Job Dekker, Alkmaar (3 juli 2016)

'Uitstekend georganiseerd. We waren overal goed op voorbereid. '

meer infoHulp bij online boekenHilfe
meer infoVluchtinformatie
meer infoHuurauto
 
 
Specialist Rick

Advies of hulp nodig? Vraag het onze Sicilië specialist, Rick.

0541-531003
0380-83202
032 2210 91405
In 2003 ben ik samen met mijn vrouw Ilios Reizen begonnen. Waarom? Omdat wij een all-inclusive vakantie niet leuk vinden. We willen tijdens onze vakantie ontspannen en genieten van het mooie weer, maar ook iets zien, ervaren en proeven van de bestemmingen.
Nu vele jaren later heb ik al veel van Zuid-Europa gezien, alle bestemmingen en accommodaties heb ik persoonlijk bezocht en ik ben nog niet klaar. Zodra ik weer iets bijzonders heb ervaren laat ik het u direct weten.

Andere bezoekers bekeken ook:

Beliebteste Reisen:

 

Nieuwsbrief

Ontvang als eerste het laatste nieuws en de beste aanbiedingen

Op dinsdag 30 oktober zijn er werkzaamheden aan onze website.
Mocht u problemen ondervinden dan kunt u ons altijd bellen op 0541-531003, wij helpen u graag telefonisch verder.
Akkoord & sluiten